Frequently Asked Questions

Het is logisch dat je altijd met nog wat vragen zit. Over de fanclub zelf of over het donateurschap… We hebben een hele lijst hieronder gezet, we hopen dat ook de jouwe ertussen staat! Is dat nu niet het geval? Mail ons dan op info@douwebobfanclub.nl, dan geven we je snel antwoord.

Wat doet de fanclub?
De Douwe Bob Fanclub is opgericht om fans aan elkaar te verbinden. Het is namelijk altijd leuk om een bekend gezicht bij een concert te zien en met elkaar te genieten van de muziek waar we zo van houden. Maar we zijn er natuurlijk óók voor hele leuke voordelen. We maken zelf een fanclubmagazine, we organiseren fanclubdagen waarop jij kan genieten van live-muziek, leuke items kan scoren en gezellige activiteiten kan doen. We houden je op de hoogte van de laatste nieuwtjes via onze mails en de Facebookgroep. Je kan rekenen op regelmatige giveaways en andere leuke acties. Geen reden waarom je je niet bij ons zou aansluiten, jij kiest namelijk helemaal zelf waar je iets extra’s voor betaalt!

Hoe vaak organiseert de Douwe Bob Fanclub een extraatje?
Momenteel hebben we geen regelmaat in het organiseren van een grote extra, bijvoorbeeld de fanclubdag of het uitgeven van het magazine. We hopen het jaarlijks te kunnen organiseren, maar het is volledig afhankelijk van de vraag van fans. Zien we veel enthousiasme? Dan organiseren we het uiteraard. We beloven dus niets, maar verwacht dat jij veel inspraak hebt en dat wij dolgraag voor jullie aan de slag gaan.

Wat moet ik doen als ik een Facebook heb?
We draaien onze fanclub wel voornamelijk vanuit de Facebookgroep. Het kan natuurlijk dat jij geen Facebook hebt. In dat geval raden we je aan om je te abonneren op onze nieuwsbrief. Dit doe je via het formulier op de home-pagina. Via daar blijf je ook op de hoogte van alle nieuwtjes, beloofd!

Kan ik iets doen binnen de fanclub?
Momenteel hebben we geen commissies of plekken in het bestuur. Heb je een plan of idee? Je bent altijd welkom om dit aan ons te mailen op info@douwebobfanclub.nl. Mochten we starten met het oprichten van commissies voor de organisatie van de fanclubdag of vrijwilligers zoeken voor de redactie van het magazine, dan zullen we dat op Facebook en in de nieuwsbrief communiceren.

Kan ik fanmail sturen naar Douwe Bob?
Jazeker, wij zijn een postpunt voor fanmail voor Douwe Bob. Stuur het naar: Bunschoter Veenkamp 67, 3751JD, Bunschoten-Spakenburg t.n.v. Stichting Douwe Bob Fanclub. Voeg altijd een briefje bij met de reden van het versturen + jouw contactgegevens. Bijvoorbeeld of het gesigneerd moet en daarom teruggestuurd naar de afzender, of dat het een geschenk voor Douwe Bob is. Moet het retourgestuurd? Zorg dan dat er een volledig gefrankeerde retourenvelop bij zit. Wij sturen niet op eigen kosten jouw zending terug. Heb je een specifieke vraag hierover? Mail deze dan.

Waarom zou ik donateur worden?
Als fanclub hebben we vaste kosten, zoals de website en bankkosten. Dit zouden we kunnen betalen door extra geld te vragen voor bijvoorbeeld het magazine of een ticket voor de fanclubdag. Echter, deze factor is te onzeker voor ons. We weten namelijk niet of we jaarlijks een dag organiseren of een blad uitgeven. Maar de kosten blijven wel jaarlijks terugkomen. Dankzij onze donateurs weten we dat we dit jaar kunnen blijven bestaan. Wie weet hebben we in de toekomst minder dan 75 donateurs nodig om te blijven bestaan, dat blijven we altijd in de gaten houden.

Hoeveel donateurs hebben jullie nodig?
We hebben momenteel jaarlijks 75 donateurs nodig voor onze kosten. Maar elke donateur extra is fantastisch! Zo kunnen we namelijk de kosten voor een extra zo laag mogelijk houden voor iedereen!

Wat krijg ik er als donateur voor terug?
Natuurlijk zijn we echt dankbaar voor jouw steun! Omdat jouw donatie ervoor zorgt dat wij de garantie hebben dat we blijven bestaan, kunnen we jou korting geven op je ticket voor de fanclubdag. Je donatie van €5 krijg je dus gewoon weer terug als je een kaartje koopt! Daarbij krijg je ook nog voorrang op de ticketverkoop als donateur. En je kan rekenen op af en toe een extra giveaway, speciaal voor onze donateurs. Mochten we nu extra veel donateurs krijgen, dan zullen we altijd blijven kijken of we iets extra’s kunnen doen als tegenprestatie.

Ik wil meer doneren. Kan dat?
We hebben standaard een bedrag van €5 voor een jaar voor onze donateurs. Maar als jij meer wil bijdragen, vinden we dat natuurlijk alleen maar leuker! Lees op onze pagina Extra Donatie voor meer informatie over een dubbele donatie.

Kan ik mijn bestelling retourneren?
Ja, je hebt altijd het recht om je bestelling retourneren. Dit kan tot 14 dagen nadat je het pakketje hebt ontvangen. De kosten voor het retourneren zijn wel altijd voor je eigen rekening. Stuur ons voor het terugsturen ons een mailtje op info@douwebobfanclub.nl. Zodra wij een bevestiging hebben gegeven, kan je het retourneren.

Ik heb het verkeerde product ontvangen. Wat nu?
Oeps, dat is niet de bedoeling! Neem contact met ons op, dan regelen we het zo snel mogelijk voor je en sturen we het juiste product naar je toe.

Kan ik ook een gesigneerd product bestellen?
We hebben helaas niet dagelijks de mogelijkheid om producten te laten signeren door Douwe Bob. Heb je het voor een speciale gelegenheid nodig, mail ons dan. Dan kijken we of we iets voor je kunnen regelen. In een actieve periode, zoals tijdens een tour is er sowieso meer mogelijk dan wanneer dit niet het geval is. Je kan er altijd naar vragen, via de mail of op social media.

Stichting Douwe Bob Fanclub
KVK 67440169
NL82 INGB 0007 5275 87
info@douwebobfanclub.nl

Algemene voorwaarden
Privacybeleid

Beeldmateriaal dat op deze website is gebruikt is gemaakt door Natascha Adamic, in opdracht van Douwe Bob Fanclub.