Frequently Asked Questions

Wat verandert er nu precies?

Bij de vorige variant van de Douwe Bob Fanclub had een lid een aantal voordelen: een verjaardagskaart, een uitnodiging voor de fanclubdag, een jaarlijks fanclubmagazine, de maandelijkse ledenmail, korting in de webshop, exclusieve winactie en tot vorig jaar een ledenpas. In de nieuwe situatie is het zo dat er geen verjaardagskaartjes meer verstuurd zullen worden en is er geen structurele korting in de webshop. Een fanclubdag en magazine zullen wellicht niet meer jaarlijks aangeboden worden, maar bijvoorbeeld eens in de 1,5 of 2 jaar (dit is allemaal op basis van enthousiasme van fans, dus voor ons nog onzeker om te zeggen). De ledenmail zal niet een maandelijkse nieuwsbrief worden maar een reguliere mailing waarin al het nieuws van de afgelopen tijd wordt samengevat.

Wat krijg ik er als donateur voor terug?

In de eerste plaats: dat de fanclub blijft bestaan en dus leuke acties kan organiseren! Maar natuurlijk willen we je graag bedanken. Daarom geven we alle donateurs voorrang bij de verkoop van fanclubdagtickets en geven we er ook nog eens €5 korting op. Daarnaast zullen we ook exclusieve winacties organiseren.

Wat als ik geen Facebook heb?

Natuurlijk begrijpen we dat je het idee hebt dat de fanclub vooral naar de Facebookgroep verplaatst. In een zekere zin is dat ook zo, omdat daar de (nieuwe) leden zich gemakkelijk verzamelen. Je kan je echter wel altijd inschrijven voor de ledenmail, die je niet maandelijks meer zal krijgen maar wel met grote regelmaat, zodat je altijd up to date blijft. Bij groot nieuws krijg je natuurlijk direct bericht in je mailbox!

Waarom moet ik gegevens achterlaten als donateur?

Om toch enige vorm van verbinding te houden met onze donateurs hebben we iets van gegevens nodig. Wil je het echt niet, dan staat je natuurlijk vrij om een bedrag over te maken op onze rekening. We kunnen je dan helaas niet bereiken voor pre-sale of korting. Zoals ook in ons privacybeleid staat, bewaren je gegevens voor de duur van 1 jaar na je donatie.

Ik heb het idee dat mijn lidmaatschap hetzelfde blijft, maar nu opeens veel goedkoper is. Wat is er aan de hand?

We begrijpen dat de voordelen die bij een donatie horen misschien niet veel anders lijken dan wat je nu bij een lidmaatschap krijgt. Het is wel daadwerkelijk anders. Er is namelijk geen garantie dat de voordelen die je nu gewend bent elk kalenderjaar georganiseerd gaan worden. Daarbij moet je dus los betalen voor elke extra. Het klopt dat je altijd al moest bijbetalen voor de fanclubdag. Dat komt omdat het organiseren van een dergelijk evenement nu eenmaal veel geld kost en als je in verhouding weinig leden hebt komen de kosten niet uit zonder een toegangsprijs te hanteren. In de nieuwe situatie zal een ticket in elk geval prijziger worden dan een ledenticket normaal gesproken was.

Wat verandert er aan de fanclub?

Elke fan hoort voortaan bij de fanclub. Je kan je aansluiten bij de Facebookgroep, je inschrijven voor de nieuwsbrief, een ticket kopen voor fanclubdag en een fanclubmagazine kopen. Je kiest helemaal zelf waar je iets extra's voor betaalt! We kunnen hier alleen niet van bestaan, daarom zoeken we ten minste 75 donateurs die €5 per jaar willen bijdragen.

Wat gebeurt er als er geen 75 donateurs gevonden worden?

Dan moeten we helaas stoppen met het project Douwe Bob Fanclub, hoe jammer dat ook is. In de vorige vorm werkte het niet meer, daarom proberen we het nu via een andere weg! En hopelijk weten we genoeg mensen over de streep te trekken om een steentje bij te dragen, zodat we leuke dingen kunnen blijven organiseren.

Waar gaat het donatiegeld naartoe?

Wij steken 100% van het donatiegeld aan vaste kosten, waaronder de betaalrekening en het onderhoud van de website. Het bestuur aangesteld als vrijwilliger, en zal dus nooit een vergoeding ontvangen vanuit de kas. Dat gebeurde voorheen ook niet. Mocht er een restantbedrag zijn aan het einde van het jaar, dan zal dit gegarandeerd geïnvesteerd worden in spullen of activiteiten voor de fanclub.

Hoe vaak gaat er iets georganiseerd worden door de fanclub?

Voor ons is dat op dit moment ook nog een vraag, zo aan deze nieuwe start. We hopen de reguliere basis aan te kunnen houden die we momenteel hebben (met uitzondering van 2020 als COVID-19-jaar). Maar het is voornamelijk afhankelijk van het enthousiasme van fans. Is er geen of weinig belangstelling voor een fanclubdag of magazine? Dan zullen we het een tijdje vooruit schuiven tot er meer animo voor is. Dit zullen we proberen te meten door middel van peilingen in de Facebookgroep en nieuwsbrief, maar ook op gevoel en ervaring.

Ik ben met mijn hele gezin fan? Moet ik voor elk familielid een donatie doen?

Voorheen hadden we natuurlijk een familielidmaatschap. Dat verdwijnt met de reguliere lidmaatschappen. Voor de fanclubdag zullen we standaard tickets verkopen voor kinderen tot en met 12 jaar tegen een kortingsprijs. Een donatie is voor deze fans dus niet nodig. Voor alle kinderen van 13 jaar en ouder zal er wel een donatie gedaan moeten worden om aanspraak te kunnen maken op het voordeeltarief bij een fanclubdag. Uiteraard is de fanclubdag voor iedereen toegankelijk, dus je hebt ook de optie om tickets te kopen voor het volle tarief als je niet zeker bent wie er allemaal mee zullen gaan als het moment daar is.

Als ik toch korting t.w.v. €5 krijg, wat heeft het dan voor zin om een donatie te doen?

Wij moeten de garantie hebben de vaste kosten te kunnen betalen. Of we eventueel winst maken op een fanclubdag is te onzeker om dit project door te zetten, want mocht dat onverhoopt niet het geval zijn dan moet het bestuur het verschil uit eigen zak betalen. En hoe leuk we dit project ook vinden, die onzekerheid is onprettig. Dankzij donateurs kunnen we die kosten sowieso dekken en kunnen we bijvoorbeeld de fanclubdag op een verantwoorde manier begroten. En dan kunnen we dus ook korting voor donateurs erin meenemen!

Kunnen er maar 75 mensen donateur worden?

Nee, we hebben een grens gesteld aan het aantal donateurs. We hebben er alleen ten minste 75 nodig. Mochten het er bijzonder veel worden, kan het zijn dat we een (tijdelijke) stop erop zetten, maar we verwachten dat het niet zo ver zal komen.

Ik wil meer bijdragen dan €5 per jaar. Kan dat?

Natuurlijk worden wij enthousiast van jullie enthousiasme, dus we willen uiteraard de mogelijkheid bieden om de fanclub met een extraatje te steunen. Wil je een extra donatie doen, dan kan dat via de pagina 'Extra donatie' in het menu. Echter, we willen wel duidelijk maken dat je met een extra donatie geen aanspraak kan maken op extra korting op tickets bijvoorbeeld. Voor elk bedrag dat je boven de €5 aan ons doneert staat niet iets extra's tegenover vanuit onze kant. Alleen dat jij nóg een steentje hebt bijdragen om de fanclub te behouden! Dit om donateurs en overige leden zo gelijk mogelijk te houden, want natuurlijk zijn we allemaal even groot fan!

Stichting Douwe Bob Fanclub
KVK 67440169
NL82 INGB 0007 5275 87
info@douwebobfanclub.nl

Algemene voorwaarden
Privacybeleid

Beeldmateriaal dat op deze website is gebruikt is gemaakt door Natascha Adamic, in opdracht van Douwe Bob Fanclub.