Bij het maken van een donatie aan de Douwe Bob Fanclub ben je verplicht een aantal persoonsgegevens achter te laten. Namelijk: voor- en achternaam, geboortedatum en e-mailadres. Een donateur moet ten minste 13 jaar oud zijn en als de persoon onder de 18 jaar is, is toestemming van ouder of voogd vereist. Het donateurschap is geldig voor 1 jaar, waarna er een verzoek zal worden gedaan voor een nieuwe donatie. Tenzij de donateur tussentijds bezwaar maakt over het bewaren van hun persoonsgegevens, zullen de gegevens gedurende 1 jaar bewaard blijven in de database van Douwe Bob Fanclub. Tot 1 jaar na donatie mag de Douwe Bob Fanclub je e-mails sturen met nieuws, aanbiedingen of tips rondom Douwe Bob en de fanclub.

Sociale media en Facebookgroep

Douwe Bob Fanclub is nooit verantwoordelijk voor inhoud gepost door leden. Op zowel de openbare sociale mediakanalen als in de besloten Facebookgroep geldt er een gedragscode, wat inhoudt dat er verwacht wordt dat er respectvol met elkaar wordt omgegaan. Daarbij is spammen niet toegestaan, zoals het posten van informatieloze berichten, reclame maken voor artikelen, personen en websites op onze sociale media, website of mailinglist. Als dit wordt overtreden dan behoudt Douwe Bob Fanclub zich het recht om desbetreffende persoon te verwijderen uit de groep of te blokkeren op openbare sociale media. Deze gedragscode wordt bovenaan in de Facebookgroep geplaatst, zodat deze ten allen tijden voor iedereen zichtbaar zijn.

Fotografie

Bij het plaatsen van foto’s of videomateriaal van Douwe Bob Fanclub, vermeld zo mogelijk de originele bron i.v.m auteursrecht. Douwe Bob Fanclub plaatst van evenementen foto’s en video’s van externen die door de stichting zijn ingehuurd om het materiaal te maken. Wanneer zij geen bronvermelding krijgen, kan Douwe Bob Fanclub van de gebruiker eisen dat het materiaal verwijderd wordt of dat er alsnog een bronvermelding wordt toegevoegd. Het materiaal op de sociale media en website van Douwe Bob Fanclub geplaatst worden. In het privacybeleid wordt verder uiteengezet hoe personen bezwaar kunnen maken tegen het plaatsen van foto’s waar zij herkenbaar op staan. Dit moet voor het plaatsvinden van het evenement gebeuren per mail.

Fanmail

Douwe Bob Fanclub staat open voor het ontvangen van fanmail voor Douwe Bob. Vragen, verzoekjes, brieven en verhalen dienen daarom altijd gericht te worden aan de fanclub. Wij dragen dan de verantwoordelijkheid dat deze bij Douwe Bob terecht komen en zullen er ook altijd op reageren. Bij het ontvangen van schadelijke stoffen of ongepast materiaal, behoudt Douwe Bob Fanclub zich het recht de zending te weigeren. Om misverstanden te voorkomen is het noodzakelijk dat de volgende procedure wordt gevolgd bij het versturen van fanmail:

Fanclubdag

De fanclubdag is een van de vaste evenementen die Douwe Bob Fanclub organiseert. Voor dit evenement worden tickets verkocht, de prijs hiervan staat niet vast en kan elk jaar anders zijn. Wel staat er vast dat donateurs korting krijgen op een ticket en dat kinderen tot en met 12 jaar een kinderticket kunnen kopen, mits deze begeleid worden door een meerderjarige. Tickets worden op naam verkocht zijn niet overdraagbaar. Op de fanclubdag kan er gevraagd worden naar een identiteitsbewijs om de identiteit van de koper te verifiëren. Bij onacceptabel gedrag tijdens evenementen behoudt Douwe Bob Fanclub zich ook het recht om desbetreffende persoon van de evenementslocatie te verwijderen en niet opnieuw toe te laten. Dit kan ook gevolgen hebben voor het (opnieuw) maken van een donatie aan Douwe Bob Fanclub. Douwe Bob Fanclub behoudt zich het recht om een donatie te weigeren als zij hier omtrent de gedragscode reden toe aanzien.

Winacties

Douwe Bob Fanclub zal regelmatig winacties organiseren. De winnaar word bekend gemaakt via de social media kanalen en/of website en de winnaar zal persoonlijk bericht krijgen via e-mail. De prijs is persoonsgebonden en staat op naam van de winnaar. De prijs is niet overdraagbaar, inwisselbaar of uit te keren in geld of andere producten of diensten. Bij weigering of niet aanvaarding van de prijs of de aan de prijsvraag verboden voorwaarden, zal de prijs niet worden uitgekeerd.

De Douwe Bob Fanclub heeft ten alle tijden het voorbehouden recht om zaken bij te voegen of te wijzigen/verwijderen in het reglement.